Katja Witsenburg

Spel Therapie Studio, Supervisie, Training, Coaching, EMDR

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Supervisie Reflectiegesprekken VvvK

Reflectiegesprekken

E-mail Print PDF

Reflectiegesprekken
Bij de VvvK (Vereniging van en voor Kindertherapeuten) zijn de leden verplicht om elk jaar een reflectiegesprek te voeren.

Zoals in het boekje van de VvvK voor reflectietherapeuten te lezen is, ben ik op dit moment beschikbaar als reflectietherapeut voor leden van de VvvK.

Werkwijze
Als reflectietherapeut wil ik je graag bieden om op een prettige en intensieve, oplossingsgerichte manier, meer zicht te krijgen op je leervraag. Eigen interne processen kunnen zowel helpend als soms mogelijk belemmerend werken in je functioneren.
In de reflectiegesprekken kan gewerkt worden o.a. met behulp van visualisaties, voice dialogue, inner child, gesprekstechnieken, het neerzetten van je leervraag op een symbolische manier, en andere spelenderwijze therapeutische interventies.

Mijn visie op reflectiegesprekken
Reflectiegesprekken kunnen een mooi ijkpunt vormen voor je eigen professionele ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om in ons vak bezig te blijven met verdiepen en verbreden van inzicht in eigen processen, om daarmee bewust te blijven voor mogelijke overdracht en tegenoverdracht.
Daar ben ik zelf ook blijvend mee bezig om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren.
Een reflectiegesprek biedt de mogelijkheid om weer even stil te staan bij je eigen processen en een verdiepingsslag te maken bij het groeien in je eigen kracht en bewustwording van je kwaliteiten en uitdagingen.

Een reflectiegesprek is geen therapie en valt dan ook niet onder de zorgverzekering.

Last Updated on Monday, 03 June 2013 09:56